2024 CF Tricastela met Abel & Christiaan Voorbereiding

Ook voor onze 2e & 3e kleinzoon staat er een Camino op het programma en ook voor deze jongens wandelingen om het lange afstand wandelen te gaan ervaren.

Het begon met een 1ste langere wandeling (16 km), de Fjoetoer in Egmond aan Zee in november vorig jaar.
Vol enthousiasme begonnen de jongens aan de wandeling ondanks het slechte weer, storm, wind en regenbuien. Ingepakt in de regenkleding en handschoenen aan begon de tocht vanuit Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Nog voor de start werden we bijna omver geblazen, het had er toe geleid dat veel activiteiten waren afgezegd en ook het parcours was aangepast, niet over het strand. Onderweg natuurlijk wat gerust en ook enkele etenswaren van de organisatie gekregen en natuurlijk het niet te versmaden patat + majo!
Na afloop een speldje met lichtgevende vuurtoren en in de bus naar huis uitrusten! De volgende dag natuurlijk stijf van het wandelen maar wel weer naar ieder zijn sportwedstrijd!
Het wandelen was de jongens goed bevallen en er wordt al uitgekeken naar meer en dat was voor mij de reden om verder in het proces van plannen en boeken te gaan. Maar waar gaan we heen?
Weer en dan voor het 3e achtereenvolgende jaar naar Porto?
Dat idee trok mij niet echt aan.
Sarria dan maar en dat was sneller bedacht dan uitgevoerd. We hebben 2 weken en dat is ruim genoeg maar je wilt ook niet dat de reis te lang gaat duren of dat je in 2 dagen op de bestemming komt, dus puzzelen.
Uiteindelijk een reis gevonden die voor de jongens wel een uitdaging wordt maar waarbij wij wel en tegen enigszins aannemelijke kosten kunnen reizen. Natuurlijk heeft alles zijn prijs maar niet ten kostte van alles en ook nu loopt deze camino al aardig in de "papieren".
Het oorspronkelijk idee was dat Hemelvaartsdag onze vertrekdatum zou worden, maar het leek mij juist leuk voor de jongens om zo'n feestdag in Spanje mee te maken. Ik hoop dat er werkelijk feestelijkheden zijn want dan is de dag van vertrek niet voor niets uitgesteld.
En dat bleek dus een verkeerde aanname geweest te zijn, in Spanje kennen ze geen Hemelvaartsdag en dus ook geen processies etc.
Betekend dus dat we een extra wandeldag hebben en die gaan we gebruiken om eerder op de route te gaan starten nl in Tricastela, een wandeldag voor Sarria.
Als een echte spreadsheet pelgrim heb ik alles al geboekt en kan er niet veel mis gaan, ik loop liever niet aan tegen het onverwachte met de jongens bij mij. Dat er toch wel onverwachte dingen gebeuren bleek wel toen ik de treintickets wilde gaan boeken zoals de site Rome2Rio mij had aangeraden, er gingen helemaal geen treinen op die momenten!
Plan weer aangepast en nu met de bus van Porto naar Santiago de Compostela en met de taxi verder naar Tricastela, wel duurder maar de heenreis is dan wel op 1 dag gedaan.
Om te wennen aan de langere wandelingen hebben we op 14 april jl. een wandeling gemaakt van 20 km rondom Heiloo. We hebben voornamelijk de drie bronnentocht gelopen met op het laatst een aanpassing.
De jongens hebben het prima naar hun zin gehad hoewel er wel zo nu en dan wat gezucht en gesteun voorbij kwam. Natuurlijk zere voeten en schouders van de rugzakken maar aan het einde van de wandeling toch heel voldaan. We gaan vol goede moed aan de uitdaging beginnen in de wetenschap dat het vorig jaar met Valentijn ook allemaal goed is gegaan dus waarom nu niet? 


Startpagina

Foto's voorbereiding

Camino Abel & Christiaan Dag 1