0 2021 Camino Primitivo Tekst Dag 1

Vul een subtitel in

maandag 06 september 2021, Grau/Grado, Spanje

Het was een warme nacht in Oviedo, ik zweette mijn bed uit! Met als gevolg regelmatig wakker maar wel redelijk goed geslapen.
In alle "stilte" vertrokken uit mijn kamer en eerst ontbeten, zo dtil toch niet want vlak na mij kesm de Italiaanse kamergenoot ook de keuken binnenšŸ„²
Om 8.30 uur bij de kathedraal afgesproken en daar stonden Nacho & Paolo al te wachten op mij. Na nog een kop koffie en nu echt afscheid van Nacho, die voor ons een Salvadoriaan gaat proberen te regelen, om 9.30 uur op pad. Het was nog ruim 3 km eer we de stad uit waren en bij het echte begin van de Primitivo aan kwamen. we verlieten de stad bij 20 gr en kwamen Grado binnen met 28!
Vanaf hier was het echt op en neer, natuurlijk al eerder aan gegeven maar nu in het echt ervaren. Geen moment was het even vlak, de wegen zijn goed waar we over lopen, gelukkig niet veel keienpaden.
Ook nu weer is na elke bocht wel een fotomoment te pakken maar uiteindelijk raak je ook "blind" voor wat er om je heen zietšŸ¤£
Onze eerste stop na 11 km even heerlijk uitgerust met een koffie, bocadillo en een radler. Hier begon het licht te spatten maar onvoldoende voor de poncho waar je dan natter in word van het zweet dan van de regen.
Het hoogteprofiel van de dag geeft mooi weer dat de grootste inspanning aan het begin van de lag maar de lengte van de etappe maakte het ook best zwaar!
Vlak voor Grado is er een oude Romaanse brug, om een mooi plaatje te schieten moesten we over de spoorlijn die langs de rivier loopt. Komt er natuurlijk net een trein aan die je al eerder hoort dan ziet, de machinist was "not amused" en liet dit ook blijken door de claxon langdurig te laten gaan, uiteindelijk hadden we wel de foto die we wilden hebben
Uiteindelijk bereikte we Grado rond 17.30 uur waar we nu verblijven in aubergue Qvinata, een oud herenhuis omgebouwd tot herberg met prima voorzieningen.
Voor overmorgen weer een herberg geregeld en nu aan tafel voor het avondeten.
Het is hier duidelijk drukker dan we tnt gewend waren want er zijn hier zeker 20 pelgrims waaronder een Amerikaan die misschien morgen met ons meeloopt.
We slapen weer in normale bezetting dus ook zijn de stapelbedden weer in gebruik, ik heb de mazzel dat ik onder lig.